vrijednost 37 milijuna kuna

U Sisku počela izgradnja prve gradske sportske dvorane

18.06.2020 u 15:28

Bionic
Reading

Za godinu dana u Sisku bi trebala biti izgrađena prva multifunkcionalna gradska sportska dvorana, površine 3300 četvornih metara, koja se upravo počinje graditi uz Zvonimirovu ulicu

Za godinu dana u Sisku bi trebala biti izgrađena prva multifunkcionalna gradska sportska dvorana, površine 3300 četvornih metara, koja se upravo počinje graditi uz Zvonimirovu ulicu.

Dvoranu s 37 milijuna kuna financira Grad Sisak po sistemu 'ključ u ruke', a izvođači su zajednica ponuditelja KAP 4 d.o.o. iz Zagreba i Degal tehnika iz Virovitice. Građevinski radovi, kako su najavili izvođači radova, trajat će 300 dana, nakon čega će početi opremanje dvorane.

Prema projektnoj dokumentaciji dvorana će biti dimenzija 46 x 44 metara s fiksnim tribinama od 600 sjedećih mjesta, te teleskopskim tribinama s još 900 sjedećih mjesta. Visina stropa od 13 metara zadovoljit će sve zahtjeve sportskih natjecanja najviše razine. U sastavu dvorane bit će i mala dvorana, osam svlačionica, spremišta, četiri sanitarna čvora i drugi sadržaji.

Gradilište dvorane, na koje su upravo stigli građevinski strojevi, u četvrtak su obišli gradski čelnici i predstavnici brojnih sportskih udruga.

'Sada će dvoranu moći koristiti sve sisačke sportske udruge, obližnje škole, vrtići i građani 24 sata na dan. Dosad smo samo za zakup školske sportske dvorane Brezovica izdvajali 40.000 kuna na mjesec. Riječ je o povoljnoj lokaciji, gdje smo u funkciju stavili dosad zapuštenu parcelu. Uz objekt je dovoljno prostora za parkirališta i prometnice', rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Ujedno je predložila da betonski kostur nedovršene sportske dvorane, koju je 2008. godine uz sisački obilaznicu gradila bivša gradska vlast, preuzme Županija i dovrši je kao školsku dvoranu upravo izgrađene susjedne Strukovne škole.

Dvorana će se po izgradnji predati na upravljanje gradskoj ustanovi ŠRC (Športsko rekreacijski centar), koji upravlja i drugim sportskim objektima u gradu. Kako je dodao ravnatelj ŠRC-a Josip Mrgan, novim, kapitalnim sportskim objektom Sisak, koji je lani proglašen Europskim gradom sporta, postat će grad s još bogatijim sportskim sadržajima.