zatvorena i jedna ljekarna

U Sisačko-moslavačkoj županiji ukupno 15 oboljelih od koronavirusa, dvoje ozdravilo

31.03.2020 u 14:49

Bionic
Reading

U Sisačko-moslavačkoj županiji ukupno je 15 osoba oboljelih od koronavirusa, a među njima dvoje je ozdravilo, priopćeno je u utorak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Dvije osobe imaju dva uzastopna negativna nalaza laboratorijske pretrage na COVID-19 virus i otpuštene su kući iz bolnice.

U izolacijskoj jedinici sisačke Opće bolnice još su tri pacijenta, a 10 pacijenata je na kućnom liječenju.

Jedna ljekarna do daljnjega je zatvorena jer je posljednja oboljela pacijentica radila u toj ljekarni. Obrađuju se svi kontakti i stavljaju pod zdravstveni nadzor, odnosno samoizolaciju u kući, u trajanju od 14 dana.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o ljekarni u sisačkom naselju Caprag.

Lječilište Topusko, gdje su smješteni službenici policije, danas će obići voditeljica Službe za epidemiologiju dr. Sonja Pajtlar kako bi provjerila točan broj ljudi koji se stavljaju pod zdravstveni nadzor i upućuju pod zdravstveni nadzor samoizolacijom u kući.

Iz Stožera je ponovo upućen apel svim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije da se dosljedno drže svih naputaka vezanih uz epidemiju koronavirusa i da ih dosljedno provode. Poručili su i da treba ostati kod kuće.

Uspjeh borbe protiv te bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv virusa COVID-19, proučili su.