INA PORUČUJE

'U Siriji nije bilo ozbiljnih napada na naše zaposlenike'

06.02.2012 u 14:45

Bionic
Reading

Nakon što se u medijima pojavila informacija da se u Siriji dogodio oružani napad na Inine radnike, zbog čega su evakuirani u Hrvatsku, kako se ne bi dogodio alžirski scenarij kada su Hrvati ubijeni na spavanju, iz Ine poručuju da nije bilo ozbiljnih napada na Inine ili Croscove zaposlenike u Siriji

'Želimo ponovno istaknuti da je sigurnost naših zaposlenika apsolutni prioritet. Stoga Ina pažljivo motri razvoj događaja u Siriji te tome prilagođava svoje aktivnosti. S obzirom na to da su se sigurnosni uvjeti u Siriji pogoršali, Ina je krajem siječnja odlučila povući većinu svojih zaposlenika. Navedeno je učinjeno kako bi se minimizirali svi mogući sigurnosni rizici', kazali su iz Ine za tportal.

'Osim Predraga Premužića, ostali izvori spomenuti u medijima više nisu Inini zaposlenici te njihove izjave ne prikazuju trenutno stanje i smatramo da mogu navesti na pogrešne zaključke vezane uz situaciju u Siriji i sigurnost naših zaposlenika', dodali su iz Ine.

Naglasili su da nije bilo ozbiljnih napada na Inine ili Croscove zaposlenike u Siriji, već da je došlo do manjih incidenata, poput onog kada je ukradeno Croscovo vozilo, tijekom kojeg sigurnost Ininih zaposlenika nije bila dovedena u pitanje.

'Inina proizvodnja plina u Siriji i dalje je u tijeku i odvija se bez većih poteškoća. Glavninu proizvodnih aktivnosti preuzeli su lokalni djelatnici', poručili su iz Ine, te su dodali da je 'Ina spremna za donošenje daljnjih odluka sukladno razvoju situacije u Siriji'.