RIBOLOVCI IZ BIH

U Savi pronađen utopljenik za kojim se tragalo mjesecima

10.04.2012 u 21:00

Bionic
Reading

Na mjesnome groblju u Kosovcu u okučanskoj općini danas je pokopan Berislav Ramač (37) koji se u prosincu prošle godine utopio u Savi, a prije tjedan dana pronašli su ga ribolovci nedaleko od Bosanske Gradiške

Za Ramačem se tragalo od 19. prosinca. Truplo je pronađeno u srijedu, 4. travnja, u Savi nedaleko od Bosanske Gradiške, potvrdila je danas glasnogovornica brodsko-posavske Policijske uprave Kata Nujić. Utopljenika su pronašli ribolovci iz BiH. Obdukcija je obavljena u Banjoj Luci. Identitet utopljenika potvrdila je njegova supruga na temelju odjeće, a kod njega su pronađeni i osobni dokumenti, rekla je Kata Nujić.

Berislav Ramač bio je 19. prosinca s prijateljima u ribolovu na rijeci Savi u blizini Uskoka, mjesta u općini Staroj Gradiški. Tog dana u 19.45 sati policiji je javljeno da je na Savi kod Uskoka potonuo čamac u kojem su bile tri osobe od kojih je jedna nestala. Policija je utvrdila da su 43-godišnjak, 37-godišnjak i 35-godišnjak bili u ribolovu na Savi u drvenom čamcu u vlasništvu 43-godišnjaka. Oko 18.30 sati u čamac je ušla voda, a ubrzo je potonuo. Na lijevu obalu rijeke isplivali su 43-godišnjak i 35-godišnjak, a nestao je Berislav Ramač.

Berislav Ramač bio je hrvatski branitelj, sportaš i nogometni sudac.