KANAPEI I PJENUŠAC

U Saboru i Vladi jedan domjenak, kod Josipovića tri

14.12.2010 u 12:54

Bionic
Reading

Iako smo navikli da troše više od nas, visoki državni dužnosnici i ovog će Božića velikodušno pokazati skromnost na djelu. Dok će se građani častiti puricama, bakalarima, kolačima i još većim minusima na računima, u Uredu predsjednika posluživat će se samo kanapei i šampanjac

Raskošni švedski stolovi s nizovima toplih i hladnih jela daleka su prošlost. Kriza je načela i trpezu državnih dužnosnika, barem na onoj službenoj razini.

Iako je pred nama Božić, mjesta za slavlje nema, a ni za domjenke. Skromno će se slaviti u Saboru, u Uredu predsjednika nešto manje skromnije, dok u Vladi ni ne razmišljaju o božićnom domjenku. Prošle je godine bila ista priča, no vladajući su onda na plećima imali manje briga  te su se složno dogovorili da će svatko donijeti nešto od doma.

U Saboru neće biti božićnog prijema. 'Razgovora o tome nije bilo niti će biti. Sabor je skromno obilježio 20. obljetnicu Ustava, i to je to', doznajemo iz saborske službe za odnose s javnošću.

No državni dužnosnici će se ipak počastiti, i to na Pantovčaku. Predsjednik nije odustao od tri tradicionalna božićna prijema: za državne dužnosnike, za diplomatski zbor te za predstavnike medija.

Danja Šilović Karić, pročelnica Odjela za informiranje u Uredu predsjednika, pojasnila nam je da će prijemi biti organizirani u podne i trajati oko sat vremena. Iako će ih Josipović održati tri, domjenci će biti skromni - bit će posluženi samo kanapei i pjenušac. Troškovi su predviđeni u proračunu Ureda predsjednika.