DVJESTO SUDIONIKA

U riječkoj luci održana vježba 'Migranti RI 2017.'

09.09.2017 u 18:46

Bionic
Reading

Vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite Primorsko-goranske županije "Migranti RI 2017“, s oko 200 sudionika, održana je u subotu u riječkoj luci

Cilj vježbe bio je provjera reagiranja i koordiniranja djelovanja policije, spasilačkih službi i ostalih operativnih snaga sustava civilne zaštite Primorsko-goranske županije u slučaju izvanrednog događaja dolaska migranata, njihovog prihvata, registracije i zbrinjavanja.

  • +15
Vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite PGZ Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

 Provjeravala se sposobnost mobilizacije i usklađivanja djelovanja operativnih snaga te komunikacija između sudionika, provođenje procedura i planova postupanja s migrantima, sposobnost izrade prijemnih punktova, evidentiranja i zbrinjavanja unesrećenih.

 Uvježbavala se trijaža, opskrba i transporta ozlijeđenih osoba te procedura epidemiološkog izvida, a u suradnji sa Lučkom kapetanijom Rijeka i Županijskim operativnim centrom, provjereno je i operativno postupanje kod iznenadnog onečišćenja mora naftnim derivatima.

 Načelnik stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić  izjavio je kako je zadovoljstvo vidjeti da je spremnost svih sustava civilne zaštite na visokoj razini te da s nada da taakve akcije u riječkoj luci neće trebati provoditi. Dodao je da se vježbe županijskog sustava civilne zaštite provode dva puta na godinu.

 Vježba je okupila oko 220 sudionika , od predstavnika Policijske uprave Primorsko-goranske, županijske Vatrogasne zajednice , Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, županijskog  Društva Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja - stanice Rijeka do županijskih Specijalističkih postrojbi civilne zaštite, Zavoda za hitnu medicinu, Nastavnog zavod za javno zdravstvo. Sudjelovali su i predstavnici Lučke kapetanije Rijeka, Županijskog operativnog centra i županijskog Stožera civilne zaštite.