IMALA LAŽNE DOKUMENTE

U Rijeci uhićena 31-godišnja dilerica kokaina iz Srbije

21.02.2010 u 16:41

Bionic
Reading

Riječki policajci sinoć su oko 22.45 sati, na području Kozale u Rijeci, u osobnom vozilu riječkih ragistarskih oznaka zatekli 31-godišnju državljanku Srbije koja je neovlašteno posjedovala 35 grama droge kokain.

Kokain je bio raspoređen u 31 pvc vrećici, tzv. suzi, u količini od oko jednog grama po pakiranju i jednoj pvc vrećici u količini od oko četiri grama.

Također, osim navedene droge 31-godišnjakinja je neovlašteno posjedovala i oko sedam grama droge amfetamina. Drogu, pripremljenu u dozama za ilegalnu prodaju kupcima, držala je ispod odjeće te ju je dragovoljno predala policijskim službenicima.

Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci provedena je pretraga stana, koji je neprijavljeno koristila u Rijeci, gdje je pronađeno još 357 komada droge ecstasy, 14,30 g kokaina, 1,5 g marihuane te 13,40 g smjese za miješanje s drogom. Inače, ova se smjesa u krugu ilegalnih distributera droge koristi za povećanje mase i time se ostvaruje veća količina i zarada po dozi.

Tijekom pretrage stana pronađeni su i predmeti koji služe za pripremu droge za daljnju distribuciju, kao što su digitalna vaga, pvc vrećice i pribor za rezanje. Novac u iznosu od oko 15.000 kuna i 650 eura pronađen je također u stanu, a pretpostavlja se da potječe od trgovine drogom.

Nadalje, rezultati do sada provedenog kriminalisitičkog istraživanja govore u prilog činjenici da je 31-godišnjakinja došla na područje Primorsko-goranske županije s prvotnom namjerom ilegalne trgovine drogom i da joj je upravo to bio osnovni izvor prihoda. Tijekom istraživanja pronađeni su i lažni dokumenti kojima se koristila, jedna vozačka dozvola i jedna putovnica.

Inače, cijena jednog grama kokaina na crnom tržištu droge iznosi od 500-600 kuna, a cijena amfetamina 100 kuna po jednom gramu.

Kriminalističko se istraživanje nastavlja u cilju utvrđivanja porijekla droge, a 31-godišnjakinja će u konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom i Istražnim centrom Županijskog suda u Rijeci, uz kaznenu prijavu, tijekom dana, biti dovedena u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.