OPASNA MINSKO EKSPLOZIVNA SREDSTVA

U rijeci Orljavi pronađene bombe i streljivo

29.10.2010 u 15:18

Bionic
Reading

U koritu rijeke Orljave, u blizini mjesta Jaguplije kod Požege, mještani su u vodi zapazili bombe i streljivo. Na mjesto na kojemu je neodgovorni građanin 'istovario' eksplozivni teret, odmah je stigla policija

Danas oko 12 sati dva policijska službenika za protueksplozijsku zaštitu i jedan djelatnik Interventne jedinice Policijske uprave požeško-slavonske, izvadili su iz korita rijeke Orljave pet ručnih bombi, puščano streljivo i spremnike za automatsku pušku.

S riječnog dna, s dubine od jednog metra, izvađene su dvije ručne bombe M75, dvije ručne bombe M-50, jedna bomba ručne izrade, četiri spremnika za automatsku pušku te 50-ak komada puščanog streljiva. Pronađena minsko eksplozivna sredstva potječu iz Domovinskog rata, a policajci su ih, po vađenju iz rijeke, pohranili na sigurno do uništenja.

Zbog čestog pronalaženja odbačenog oružja, koje predstavlja opasnost za stanovnike, posebno za radoznalu djecu, policija podsjeća građane da sukladno Zakonu o oružju mogu bez ikakvih sankcija predati oružje i minsko eksplozivna sredstva koja neovlašteno posjeduju. Potrebno je samo nazvati policiju na broj 192 i djelatnici u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih obilježja doći će preuzeti ih.