U VRBNIKU OŠTEĆENA ŠKOLA

U Rijeci i okolici bura oštetila 40-tak automobila

06.02.2012 u 16:41

Bionic
Reading

Prošlih nekoliko dana u više riječkih gradskih četvrti i u riječkom prigradu zbog jake bure je oštećeno 40-tak, uglavnom osobnih automobila, ali nitko nije ozlijeđen, izvijestili su danas iz primorsko-goranske Policijske uprave.

Parkirana vozila oštećena su nakon što je na njih pao crijep, grane drveća, komadi fasade ili zbog nekontroliranog kretanja kontejnera za smeće.

Na predjelu Tihovac zbog jake bure oštećeni su krovište i dimnjak na stambenoj zgradi, a na Gornjoj Vežici oštećeno je krovište robne kuće nakon čega su otkinuti dijelovi pali na vozila parkirana u blizini.

U Kukuljanovu kraj Rijeke vozilo je oštećeno padom rampe na parkiralištu trgovačkog centara, dok je u Ćićarijskoj ulici bura savila prometni znak ispod kojeg je bilo parkirano osobno vozilo.

Zabilježena su i dva slučaja oštećenja vozila koja su se kretala - u naselju Zamet na automobil je pao crijep, a u Viškovu su na osobno vozilo pali kablovi za videonadzor.

Na vozilima su oštećena prednja i stražnja stakla, krov i bočni dijelovi vozila, poklopci motora i prtljažnika. U mjestu Soboli bura je rastrgala ceradu na teretnom vozilu.

Policija izvješćuje da će štete na vozilima biti naknadno utvrđene.

Jedina škola u kojoj učenici u ponedjeljak nisu bili na nastavi je osnovna škola u Vrbniku na Krku, gdje je bura urušila dimnjak, i dok krov ne bude saniran, djeca će nastavu pohađati u nekoj drugoj zgradi, izvijestio je Novi list