DOLIJALE MACE

U Puli zaplijenjeno 5 kg Mijau Mijau droge

30.10.2010 u 12:55

Bionic
Reading

Zbog osnovane sumnje da se bave preprodajom droge, nakon završenog kriminalističkog istraživanja u petak poslijepodne Istražnom sucu Županijskog suda u Puli privedeno je pet osoba

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU Istarske su osumnjičene, koji su većinom s područja Pule, uhitili 28. listopada. Uhićeni su Alen Cerin, supružnici Ivan i Korina Brajković te Darko Bulatović i Aleksa Grbac.

Tijekom provođenja operativne akcije zaplijenjeno je ukupno 5 kilograma Mefedrona i 250 grama droge 2C-I, rekli su u PU Istarskoj.

Navodno je 5 kg droge za 9000 eura, koja se populistički još naziva Mijau Mijau i Mad Cat (Luda mačka), završilo kod prikrivenog istražitelja. Skupina je drogu, koja je od 2009. g. u Hrvatskoj zabranjena, nabavljala putem interneta iz Kine, a neki od uhićenika nisu znali da je riječ o zabranjenoj drogi. Naime, Mefedron je bjelkasti prašak i koristi se kao biološko gnojivo, no njegova konzumacija uzrokuje euforično stanje.

U sklopu akcije ukupno su pretražene tri kuće, stan i osobni automobil, pri čemu je pronađeno 358 grama bijele praškaste materije u paketićima namijenjenim uličnoj preprodaji, jedan automatski pištolj, 75 komada streljiva, kemijski set, bankovni nalozi za prijenos novca, sim kartice i mobiteli, dva prijenosna računala, kao i razna dokumentacija te novac u domaćoj i stranoj valuti.