val poskupljenja

U Puli tvrde da su primorani povećati cijene obroka djeci u školama

30.08.2022 u 17:17

Bionic
Reading

Pula će u novoj školskoj godini i dalje osiguravati kvalitetan i nutritivno bogat obrok za učenike svih 11 osnovnih škola čiji je osnivač, ali zbog drastičnog poskupljenja namirnica i energenata primorani smo povećati cijene marendi i ručka, izvijestili su u utorak iz Gradske uprave

"Svjedoci smo drastičnog povećanja cijena namirnica i energenata u Hrvatskoj, a kako našoj djeci želimo osigurati primjeren obrok, primorani smo povećati cijene školskih marendi za četiri kune, a ručak s užinom za pet kuna. Cijene školskih marendi i obroka nisu se mijenjale više od 10 godina", navode iz Grada Pule.

Tako će se cijene školskih marendi povećati s dosadašnjih osam na 12 kuna, a cijene ručka s užinom s 20 na 25 kuna, dok se cijena produženog boravka ne mijenja te i dalje iznosi 120 kuna.

Gradska uprava poručuje da će Pula i ubuduće biti socijalno osjetljiv grad koji pomaže svojim građanima, a posebno djeci. Grad financira produženi boravak za 54 skupine u svih 11 osnovnih škola za učenike od prvog do četvrtog razreda, a također subvencionira troškove produženog boravka i školske marende za kategorije socijalno ugroženih građana, kao i za korisnike dječjeg doplatka.

U ovoj godini imali smo 600 subvencija u cijeni školske marende i 237 subvencija u cijeni produženog boravka. U 2022. godini osigurali smo u proračunu, samo za potrebe produženog boravka, sredstva u iznosu od 7,7 milijuna kuna, a u rebalansu dodatnih 550.000 kuna, navodi Gradska uprava.