DRUGA ŽRTVA JE UBOJICA?

U pucnjavi na sveučilištu Virginia Tech dvoje ubijenih

Bionic
Reading

Sveučilište Virgina Tech bilo je u višesatnoj blokadi, nakon što je na jednom od kampusa došlo do pucnjave, pri čemu su ubijene dvije osobe

Sveučilište je, nakon dojave o pucnjavi, na svojoj web stranici upozorilo nastavno osoblje i studente da ostanu unutar zgrada te da ne izlaze van.

'Sumnjivac je i dalje na slobodi. Jedan policijski službenik je ubijen. Potencijalna druga žrtva nalazi se kod parkirališta. Ostanite u zgradama ili potražite sklonište', stoji na stranicama sveučilišta.

Glasnogovornik sveučilišta potvrdio je da su ubijene dvije osobe. Kazao je kako je do pucnjave došlo kada je policajac zaustavio vozilo zbog rutinske kontrole. Policija, dodao je glasnogovornik, ima opis sumnjivca i pretražuje, apsolutno sve kako bi pronašla osobu koja odgovara opisu.'

Sumnjivac, prenosi BBC, na sebi ima sivi donji dio trenirke, sivu kapu s neonski zelenim rubom te kestenjastu majicu s kapuljačom.

Nakon četverosatne blokade dužnosnici sveučilišta su s policijsom zaključili da 'ne postoji aktivna opasnost' te da studenti mogu nastaviti s normalnim poslovima.

Na press konferenciji policija je potvrdila da osoba koja je upucala policajca nije bila u autu koji je policijski službenik zaustavio. Svjedoci su kazali kako su vidjeli sumnjivca kako trči do obližnjeg parkirališa, no kada je policjac koji je prvi došao na mjesto incidenta otišao provjeriti te navode, vidio je na parkiralištu drugu mrtvu osobu.

Policija nije htjela potvrditi da li je 'druga žrtva' zapravo ubojica ili se za sumnjivcem još traga. Glasnogovornik policije novinarima je kazao kako su istražitelji 'sigurni da su locirali sumnjivca', te im poručio da 'mogu čitati između redaka'.

Sveučilište Virginia Tech u javnosti je postalo poznato zbog dosad najvećeg masakra u američkim obrazovnim institucijama. Naime, u travnju 2007. Južnokorejac Seung-Hui Cho ubio je 32 ljudi te na kraju i sebi oduzeo život.

Sveučilište, na kojem studira 30 tisuća studenata, nakon toga je uvelo oštar i najmoderniji sustav osiguranja.



Policija na sveučilištu Virginia Tech

Što se događa na sveučilištu Virginia Tech uživo pratite ovdje