OZLIJEĐENA I BEBA

U pucnjavama u Detroitu i Philadelphiji jedan mrtav, 16 ranjenih

21.06.2015 u 10:05

Bionic
Reading

U pucnjavama u subotu navečer u SAD-u, jednoj na proslavi na košarkaškom igralištu gdje su bila djeca, drugoj tijekom kvartovske proslave, jedna osoba je poginula, a 16 ih je ranjeno, među kojima jedna beba, objavila je policija. U Detroitu je jedna osoba ubijena a devet ih je ranjeno u pucnjavi na proslavi na košarkaškom terenu gdje su se nalazila djeca, izjavio je za dnevnik Detroit Free Press pomoćnik šefa policija Steve Dolunt

Čini se da je jedna od osoba prisutnih na proslavi bila namjerna meta. 'Mislim da je jedna osoba bila meta, ostale su se našle na krivom mjestu u krivom trenutku', kazao je on.

Među ranjenim osobama su najmanje tri žene, a jedna ranjena osoba je u kritičnom stanju, objavila je policija dodajući da traga za sumnjivcima, piše dnevnik.

U Philadelphiji dvoje djece i pet odraslih osoba ranjeno je kad je jedan muškarac otvorio vatru na osobe okupljene na kvartovskoj proslavi, objavila je policija i lokalni mediji.

'Čini se da su se svi okupili na pikniku te da su potom pobjegli', izjavio je policijski časnik John Walker TV postaji NBC.

Jedna od žrtava bila je beba od 18 mjeseci koju je metak pogodio u vrat, a druga 10-godišnje dijete.

Ostalih pet žrtava, u dobi od 15 do 25 godina, hospitalizirano je.