OBAMAMANIJA

U prodaji lutke inspirirane Obaminim kćerkama

23.01.2009 u 14:33

Bionic
Reading

Barack Obama i njegova obitelj postali su nepresušan izvor inspiracije za trgovce - nakon majica, šilterica i tanjura s likom predsjednika i predsjedničke obitelji pojavile su se i lutke Prekrasna Malia i Slatka Sasha, nadahnute predsjednikovim kćerima

CHICAGO - Svaka sličnost sa stvarnim osobama ili situacijama je slučajna, brane se iz uprave trgovačke tvrtke koja je lansirala dvije nove lutke, Ty Inc., čije je sjedište u Illinoisu.

'Sasha i Malia tako su lijepa imena, koja tako dobro odgovaraju lutkama što smo ih izradili', rekla je za CNN Tania Lundeen, zamjenica predsjednika tvrtke Ty, koja vodi odjel prodaje. 'Lutke koje smo poslali na tržište ne nalikuju predsjednikovim kćerima Sashi i Maliji', rekla je. Riječ je o prvim afroameričkim lutkama u našoj ponudi, a od početka mjeseca prodaju se po cijeni od 9,99 dolara.

Ista je tvrtka tržištu već ranije ponudila lutke koje se zovu Vrckava Britney, Sretna Lindsay, Dražesna Paris... No glavna urednica časopisa za roditelje Odgoj djece, Christina Vercelletto, za Chicago Tribune je izjavila kako se treba sjetiti da su Obamine kćeri još djeca te da ih se na taj način zlorabi. Ona vjeruje da poistovjećivanje Sashe i Malije s estradnim zvijezdama koje su po godinama starije od njih šalje negativnu poruku mladim Amerikankama, potičući ih na želju da što prije postanu odrasle.