GRAFITI, POLICIJA I BUBE

U Primoštenu ratuju HDZ i načelnik Petrina

25.02.2009 u 15:44

Bionic
Reading

Predsjedniku HDZ-ova ogranka Primošten Robertu Šupi nepoznati počinitelji su na vratima garaže kuće u kojoj stanuje napisali grafit 'A.C.A.B' ('all cops are bastardz' ili u prijevodu 'svi policajci su kopilad'). Šupe smatra da je ovo tek početak napada na njega jer se sprema kandidirati na predstojećim lokalnim izborima kao nositelj liste HDZ-a

'Grafita po Primoštenu skoro da i nema, a ovaj, A.C.A.B, stoji još samo na policijskoj zgradi. Kako smo i ja i otac za vrijeme Domovinskog rata bili pripadnici policije, mišljenja sam da je grafit ciljano osvanuo baš na našoj garaži. Ne bi htio prejudicirati krivce, ali previše se tu koincidencija dogodilo koje me upućuju kako iza svega stoji jedna određena osoba. Koja, zaključite sami', rekao je na konferenciji za novinare Šupe, prenosi Novi tjednik.

Naime, prije tjedan dana Šupe je prozvao primoštenskog načelnika Petrinu da mirno gleda kako propada Primošten d. d. i cijelo mjesto, a potom je na njegovoj garaži osvanuo uvredljivi grafit.

Šupe je pozivao PU šibensko-kninsku i načelnika Općine Primošten Stipu Petrinu da se pretraži njegov ured i na taj način provjere Petrinine optužbe da mu je HDZ postavio prislušne aparate u telefon.

'Ako se utvrdi kako tih buba nema, Petrina je izvršio kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela. Ako uopće ne pozove policiju na pretragu ureda, jasno je da se opet radi o njegovom cirkusantskom načinu privlačenja medijske pažnje', kazao je Robert Šupe. Na ovakav potez Šupe se odlučio jer mu je, po njegovim riječima, već dosta načina na koji Petrina manipulira medijima te stalno optužuje primoštenski HDZ, pa i same ministre, poput Kalmete.

'Siguran sam da policija nikakve bube neće pronaći u Petrininim telefonima, osim onih u glavama određenih osoba', zaključio je.