BiH - ZAGREB

U pričuvnom kotaču švercali dvije kile trave

17.02.2010 u 13:33

Bionic
Reading

Zagrebačka policija uhvatila je dvojicu muškaraca koji su iz Bosne i Hercegovine prokrijumčarili u Hrvatsku dva kilograma marihuane u namjeri da je prodaju na ilegalnom tržištu te pomagača koji im je osigurao mjesto za skrivanje droge

Dvojicu muškaraca u dobi od 39 godina u ponedjeljak je u automobilu u novozagrebačkom naselju Veliko Polje zaustavila mobilna policijska jedinica za nadzor državne granice i pritom pronašla manju količinu marihuane koju je suvozač bacio kroz prozor.

Policija je odmah pretražila i kuću na području Velike Gorice u vlasništvu 33-godišnjaka koju su koristili osumnjičenici te je u pričuvnom automobilskom kotaču pronašla nešto više od dva kilograma marihuane pakirane u četiri paketa.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je dvojac drogu nabavio u BiH te je 11. veljače, skrivenu u kotaču, prokrijumčario u Hrvatsku, preko graničnog prijelaza Izačići.

Dvojicu 39-godišnjaka policija tereti za krijumčarenje i preprodaju droge, a vlasnika kuće za pomaganje u preprodaji droge. Sva trojica privedena su istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Jedan od 39-godišnjaka ranije je evidentiran zbog krivotvorenja isprave, dok druga dvojica dosad nisu imala policijski dosje.