ŠOPING CENTAR U IMOTSKOM

U požaru jedna osoba teže ozlijeđena, a devet lakše

Bionic
Reading

Trgovački centar Park & Shop na ulazu u Imotski gotovo u potpunosti ostao je bez krova u velikom požaru koji je izbio u ponedjeljak oko 11 sati. Gotovo dva sata trajala je borba vatrogasaca, u pomoć je pozvan čak i dio snaga iz Splita i Makarske, a zbog sigurnosti je evakuirano nekoliko stotina ljudi. Vatra je stavljena pod nadzor iza podneva, a Radio Imotski je javio da je prema informacijama koje su dobili od dr. Mate Kasala iz Jedinice hitne medicinske pomoći jedna osoba teže, a devet lakše ozlijeđeno

Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina izvijestio je da se požar najvjerojatnije počeo širiti 'sa krovišta klima uređaja', no neslužbene informacije s lica mjesta govore i da je mogući uzrok vatre postavljanje katranske izolacije na krovištu uz pomoć plamenika.

Oko 13 sati na terenu su ostale dežurati jedino lokalne vatrogasne snage, no pristup samom trgovačkom centru još uvijek nije dopušten. Park & Shop je trgovački centar u vlasništvu poduzetnika Vedrana Malenice.
Prostire se na oko 10 tisuća četvornih metara, otvoren je prije dvije godine, a procjenjuje se da je u njega uloženo oko devet milijuna eura. Štetu od današnjeg požara tek treba utvrditi.