NESTAO KOD KAMENJAKA

U potragu za zapovjednikom ribarice uključen i zrakoplov

19.04.2011 u 10:55

Bionic
Reading

Jučer, oko 18,50 sati, Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru pokrenula je potragu za nestalim ribarom E. G. (49) iz Rijeke, koji je pao u more, najvjerojatnije nesretnim slučajem, na poziciji oko 12 nautičkih milja južno od rta Kamenjak. Nesretni ribar sinoć nije pronađen, a od jutros u potragu je uključen i avion Obalne straže

Naime, Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru zaprimila je sinoć preko Centra 112 zaprimljena dojavu od člana posade ribarskog broda Željka da je njihov zapovjednik broda pao u more.

U potragu za nestalim ribarom odmah su upućena policijska plovila iz Malog Lošinja i Pule te brodica Lučke kapetanije Pula, a u potragu je krenuo i tanker Maloria koji se nalazio u blizini.

Kako je izvijestila glasnogovornica Marina Halužan, područje se pretraživalo do tri sata ujutro, no ribar nije pronađen pa je potraga jutros u šest sati nastavljena. Od jutros u potragu je uključen i zrakoplov Obalne straže.

'Prema riječima drugog člana posade, koji je u trenutku pada bio na ribarici, zapovjednik je najvjerojatnije pao u more prilikom pripreme ribarskog alata za planirani ribolov', priopćeno je iz resornog ministarstva.

Ribarica Željka s koje je ribar pao, usidrena je na carinskom gatu u Puli, a trenutačno inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Pula obavlja inspekcijski pregled broda.