LJETOVANJE U ŠPANJOLSKOJ

U ponudi brak i umjetna oplodnja za lezbijke

15.06.2009 u 20:57

Bionic
Reading

Britanske lezbijke, u želji da postanu majke, sve češće posjećuju Španjolsku, a rezultat je to i zakona koji donatorima sperme još uvijek jamči anonimnost

Kako prenosi Novi list, Španjolci su se dosjetili neobičnog rješenja kako bi privukli što više gostiju u današnje vrijeme gospodarske krize.

Naime, jedna je agencija u suradnji s Klinikom za plodnost lezbijkama iz Velike Britanije ponudila paket-aranžman koji, osim ljetnih radosti, uključuje sklapanje braka i umjetnu oplodnju. Budući da zemlja na Pirinejskom poluotoku slovi kao jedna od najtolerantnijih u Europi, britanske lezbijke, u želji da postanu majke, sve češće posjećuju Španjolsku. Rezultat je to i zakona koji donatorima sperme još uvijek jamči anonimnost, što nije slučaj na Otoku.

Prema riječima Rafaela Bernabeua, liječnika i osnivača klinike u gradu Alicanteu, mjesečno na njihova vrata pokuca oko 30 Britanki, od čega mnoge žive bez muškog partnera ili su lezbijke.

'Ne raspitujemo se ni o čijoj seksualnosti, tako da točne podatke ni ne mogu dati', otkrio je Bernabeu dodavši da klijentice ponekad dođu zajedno s partnericom ili same kažu da su homoseksualne orijentacije. A mušterijama u prilog ide i činjenica da se za umjetno začeće ne traži vjenčani list, što ne vrijedi za ostatak Europe. S obzirom na to da cijeli postupak može potrajati nekoliko dana, zaposlenici klinike odlučili su kontaktirati turističku agenciju Rainbow iz Alicantea koja svoje usluge pruža gay populaciji i tako na zadovoljstvo obiju strana ponudu učiniti još korisnijom.

'Dvije žene koje putuju u Španjolsku kako bi dobile dijete čine nešto što je njima izuzetno važno, stoga želimo da im to iskustvo bude što ljepše i ugodnije', otkrila je María José Rico iz navedene agencije.

Hoteli s pogledima na Mediteran, noćne vožnje jahtama i masaže, sve je to dio neobičnog godišnjeg odmora koji je za gay parove poseban i po tome što im omogućuje da nakon trudnoće stupe u brak.

'Ideja je pomoći parovima da podignu dijete, a to je jednostavnije ukoliko se osjećaju kao prava obitelj', kazala je Rico dodavši da je Alicante kozmopolitski grad u kojem nitko nema upitnik iznad glave ako na ulici hodaju dvije žene s djetetom.