vrEMENSKA PROGNOZA

U ponedjeljak južina i sve češća kiša, na Jadranu i u gorju i obilnija. Evo što nas čeka do kraja tjedna

01.11.2021 u 07:20

Bionic
Reading

U ponedeljak će biti umjereno do pretežno oblačno, uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorju ponegdje s kišom. Prema večeri i osobito u noći na utorak kiša će zahvatiti cijelu zemlju, mjestimice će biti obilnije oborine, ponajprije na Jadranu praćene grmljavinom. Uglavnom u središnjim i istočnim predjelima u prvom dijelu dana mjestimice magla. Vjetar slab i umjeren jugoistočni i južni, a na Jadranu će zapuhati jako jugo, poslijepodne ponegdje i olujno. Najviša temperatura između 12 i 17, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 17 do 21 °C

"Na blagdan Svih svetih na kopnu će ujutro u većini krajeva biti magle, nakon koje slijede sunčana razdoblja. Kiše će najprije biti u gorju, zatim u većini krajeva, glavnina navečer i u noći. U utorak prestanak kiše, a u srijedu i četvrtak novo prolazno naoblačenje s kišom. U petak i subotu djelomice sunčano i uglavnom suho. Na Jadranu veći dio tjedna promjenjivo i nestabilno, često s kišom, pa i u obliku izraženijih pljuskova, osobito u noći s ponedjeljka na utorak te ponovno sa srijede na četvrtak. Puhat će većinom jako i olujno jugo.", sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT pripremio mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

"U ponedjeljak prijepodne u Slavoniji, Baranji i Srijemu mjestimice magla i niski oblaci, a poslijepodne sunčana razdoblja. Tek u noći u zapadnim krajevima ponegdje kiša. Vjetar povremeno umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 1 do 3 °C, a najviša dnevna između 14 i 17 °C.

U središnjoj Hrvatskoj malo viša jutarnja temperatura zraka nego na istoku, a malo niža dnevna. Prijepodne mjestimice magla, zatim sunčana razdoblja, a navečer naoblačenje s kišom. Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito poslijepodne i navečer i u obliku obilnijih pljuskova. Puhat će umjereno i jako jugo, mjestimice i olujno. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 7 °C, uz obalu između 11 i 15 °C, a najviša dnevna od 13 do 16 °C, na moru između 17 i 20 °C.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno, uz više sunčanog vremena prijepodne. Navečer i u noći kiša, ponegdje i u obliku izraženijih pljuskova. Puhat će jako, mjestimice i olujno jugo, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 21 °C. Podjednaka temperatura i na jugu Hrvatske, gdje će veći dio dana još biti djelomice sunčano. Oblačnije navečer, mjestimice uz kišu. Puhat će umjereno i jako jugo."

  • +3
Kiša u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U nastavku tjedna promjenjivo, na Jadranu i vjetrovito

"U utorak na kopnu u početku kiša, zatim već prijepodne djelomično razvedravanje. U srijedu i četvrtak novo naoblačenje, povremeno i kiša, ponegdje vjerojatno i u obliku pljuskova. Puhat će većinom slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar. Na Jadranu od utorka promjenjivo i nestabilno, često s kišom pa i u obliku obilnijih pljuskova, osobito u noći između srijede i četvrtka. Puhat će umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo i južni vjetar, a u utorak prolazno sjeverozapadnjak", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.