blizu Calaisa

U pokušaju prijelaza La Manchea sudanskog migranta zgnječio kamion

15.01.2022 u 17:22

Bionic
Reading

Osamnaestogodišnji sudanski migrant poginuo je u subotu ujutro u okrugu Marck, blizu Calaisa na francuskome sjeveru, pošto ga je pregazio kamion u koji se pokušao popeti da bi stigao do Engleske

"Mladić se pokušao popeti na kamion, no spotaknuo se i pao, a vozilo ga je pritom zgnječilo", rekao je AFP-u pouzdani izvor potvrdivši vijest objavljenu u lokalnom listu Nord Littoral.

Nesreća se dogodila "na izlazu iz benzinske postaje rezervirane za teška teretna vozila", rekao je izvor. Hitna pomoć je intervenirala u 8 sati, a smrt je konstatirana na licu mjesta u 8.45 sati.

Policijskoj postaji u Calaisu povjerena je provedba istrage "da bi se doznao identitet vozača kamiona i ušlo u trag njegovoj registraciji", s obzirom na to da vozač "možda i nije bio svjestan da je mladić pao, zbog čega se nije zaustavio".

Istrazi će pridonijeti nadzorne snimke.

U petak je život izgubio i jedan migrant koji je pokušao ilegalno stići brodom do Engleske. Policija je izvijestila da je to prva smrt u La Mancheu u 2022. godini

U potonuću broda 23. studenoga prošle godine poginulo je 27 ljudi. Riječ je o najtežoj migracijskoj tragediji u La Mancheu, na ruti kojom migranti svakodnevno nastoje stići do obala Engleske u svojim krhkim plovilima.

Ovakvi pokušaji prijelaza postali su učestaliji 2018. nakon zatvaranja luke Calais i tunela pod La Manchem, kojima su se migranti koristili skriveni u vozilima nastojeći stići na tlo Velike Britanije nadajući se boljem životu.