kontra bandićevA plana

[VIDEO] U park na Savicu došla nova ograda, građani stali pred bagere

24.04.2017 u 11:15

Bionic
Reading

Gradski komunalci postavili su novu ogradu u parku na Savici pod okriljem noći s nedjelje na ponedjeljak, a jutros su se građani iz tog zagrebačkog naselja organizirali i stali ispred bagera i kamiona te su uspjeli spriječiti podizanje ograde

'Pod okriljem noći, oko četiri ujutro, djelatnici Zrinjevca dopremili su dio ograda i do 5.30 postavili ih, djelomično ogradivši južni dio parka Trnjanska Savica. Petnaestak članova Inicijative Čuvamo naš park spriječilo je oko 6.30 dovoz još ograda, kao i ulazak bagera na prostor parka. Trenutno radovi stoje, a kod parka dežura oko 25 članova Inicijative', objavili su, prenosi N1, iz Inicijative Čuvamo naš park.

Kako je inicijativa objavila na Facebooku, prema neslužbenim informacijama u park stiže još 500 ograda te zaštitari.

Podsjetimo, prije gotovo tjedan dana u parku na Savici, koji su stanovnici već ranije 'obranili' od gradnje crkve, osvanula je ploča s planom uređenja, kojim se predviđa betonizacija 38 posto parka. Već sljedeće jutro ondje su se pojavili bageri koji su počeli raskopavati park, a jučer su stanovnici ponovno krenuli u akciju i u rupe koje su iskopali bageri zasadili cvijeće.

'Želimo zatrpati rupe koje je netko napravio prošli tjedan i posaditi cvijeće na mjestu zločina', poručili su iz Inicijative Čuvamo naš park kao odgovor na najnovije poteze zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je u utorak navečer u parku postavio ploče s izgledom novog parka što bi trebao niknuti na mjestu sadašnjeg, a već u srijedu u ranim jutarnjim satima započeli su radovi. 

Bandić prošli tjedan na pitanje novinara kada je raspisan natječaj za uređenje te je li se pritom konzultiralo stanovnike Savice nije želio odgovoriti.

'Uvijek će netko biti protiv i uvijek će netko biti veći dušobrižnik od gradonačelnika koji živi Zagreb ovih 17 godina. Ali to je demokracija. Već vidim kako će taj park izgledati - bit će to mali Bundek. Evo, to je moj odgovor', rekao je Bandić novinarima.

Bandić je odbio odgovoriti i na ponovljena pitanja kad je natječaj raspisan i zašto se nije konzultirao sa stanovnicima, ponovivši: 'Kažem, bit će ljepši, i to mali, onako mići Bundek, evo, ja ga već vidim.'

Prosvjed na Savici Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX