koronavirus

U Osječko-baranjskoj županiji čak 24 novooboljelih od toga osam u Đakovu; nadbiskup Marin Srakić pušten iz bolnice

02.07.2020 u 11:47

Bionic
Reading

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji još 24 osobe zaražene su koronavirusom, pa je tako trenutno 197 osoba pozitivno na taj virus, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Od ukupno 156 uzoraka, koji su u zadnja 24 sata testirani na koronavirus u laboratorijima osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo, 24 je bilo pozitivno. Osam novopozitivnih osoba su iz Đakova, sedam iz Osijeka, po dvije iz Bilja i Valpova te po jedna iz Jagodnjaka, Kopačeva, Vardarca, Duboševice i Laslova, priopćeno je iz Stožera.

Napominju kako se od 197 trenutno oboljelih osoba, na bolničkom praćenju u osječkom KBC-u nalazi 28 pacijenata, s tim da su jučer hospitalizirane tri osobe, dok su četiri otpuštene na kućno liječenje.

U Stožeru ističu kako i dalje nema pacijenata na respiratoru te da se đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić, kojemu je bio potvrđen koronavirus, vratio iz osječkog KBC-a, ali je i dalje je u samoizolaciji, sve do dvostrukog negativnog testa.

Povećan broj novozaraženih odrazio se i na povećanje broja osoba u samoizolaciji, pa je u Županiji tom mjerom obuhvaćeno 1.709 osoba, a u zadnja 24 sata u samoizolaciju je stavljeno 97 kontakata oboljelih.

  • +7
Desetak časnih sestara zaraženo je koronavirusom u Đakovu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

Stožer navodi kako epidemiolozi danas intenzivno provode izvide te određuju daljnje epidemiološke mjere u svim utvrđenim slučajevima oboljenja te prema kontaktima oboljelih.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 71 samoinicijativnu provjeru osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi, a od dvije dojave građana o kršenju te mjere, jedna se pokazala točnom, i to u Đakovu, ističu u osječko-baranjskom Stožeru CZ.