FRANCUZI PLESALI SLAVONSKO KOLO

U Olićev Davor uplovio prvi riječni kruzer

21.06.2010 u 18:00

Bionic
Reading

Luksuzni riječni kruzer Victor Hugo, francuske tvrtke CroisEurope, koji je prošli tjedan probio led te se kao prvi kruzer na nekoliko sati usidrio u Slavonskom Brodu, jučer je na povratku iz Siska stao u Davoru, rodnom mjestu hrvatskog reprezentativca Ivice Olića

Za razliku od kratkog boravka u Slavonskom Brodu, iz kojeg je nakon nekoliko sati nastavio Savom put Siska, luksuzni je kruzer u malom posavskom mjestu Davoru ostao usidren i preko noći s nedjelje na ponedjeljak. Mještani Davora oduševljeno su dočekali prvi brod sa stranim turistima u svom mjestu, koje je nadaleko poznato po vrsnim lađarima i ribarima.

Brod dug 82 metra u luku je uvezao njihov sumještanin Vlado Matošević, a KUD M.A. Relković u tren oka je na luksuznom kruzeru napravilo pravi slavonski štimung, te su uz tamburaše Francuzi na palubi zaplesali i slavonsko kolo.

Nakon noći provedene na brodu 80-ak francuskih turista, koji su se na kruzer ukrcali u Sisku, u ponedjeljak ujutro nastavilo je svoje krstarenje Savom.

Polazna točka živopisnog riječnog krstarenja, koje traje punih 10 dana, bila je Budimpešta, a krajnje je odredište Ilok. Kako doznajemo, Olićev Davor je ovim prvim uplovljavanjem i službeno ušao među odredišne luke riječnih kruzera te se mještani i turistički djelatnici nadaju da će luka u Davoru ponovno oživjeti.