POD OKRILJEM NOĆI

U okolici Zagreba dolijao 22-godišnjak koji je u lisicama zbrisao iz marice na Trnju

23.08.2021 u 09:33

Bionic
Reading

U ponedjeljak 23. kolovoza oko 0.20 sati na području Dugog Sela u Šaškovečkoj ulici policijski službenici uhitili su 22-godišnjaka za kojeg se sumnja da je 18. kolovoza oko 15.30 sati na Trnju, Savska cesta, počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, nakon čega se dao u bijeg, priopćila je jutros Policijska uprava zagrebačka

'Po njegovom pronalasku, doveden je u službene prostorije te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje', navela je policija u kratkom priopćenju.

Podsjetimo, zagrebačka policija objavila je fizički opis 22-godišnjeg Šerifa Hrustića koji je u srijedu na zagrebačkom Trnju napao policajca i pobjegao iz policijskog vozila te je pozvala građane koji imaju korisne informacije o bjeguncu da o tome obavijeste policiju na broj 192.

Policija je, ne navodeći identitet bjegunca, precizirala da je riječ o muškoj osobi srednje tjelesne građe, visine oko 185 centimetara i smeđih očiju, a prema dostupnim informacija, ima tetovažu s unutarnje strane desne nadlaktice u obliku natpisa „Hanna“ te na desnom ramenu tetovirano „Alia“.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je ranije da intenzivno traga za muškarcem koji je u srijedu oko 15.30 sati na Savskoj cesti napao i ozlijedio policijskog službenika te pobjegao.

“Policijski službenik uporabom tjelesne snage pokušao ga je zadržati, međutim osumnjičeni je pobjegao”, navedeno je u policijskom priopćenju.

Napadnutom policajcu liječnička pomoć pružena je u KBC-u Sestre milosrdnice, a sve raspoložive policijske snage bile su angažirane u intenzivnoj potrazi za 22-godišnjim bjeguncem.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je u četvrtak kako policija intenzivno traga za bjeguncem po zahtjevu Interpola i da je on kriminalno orijentiran prema imovinskim deliktima.