nakon četiri dana potraGE

U odvodnom tunelu nađeno tijelo Davora Pozniaka, stradalog u požaru hidroelektrane

13.01.2019 u 20:26

Bionic
Reading

U odvodnom tunelu HE Plat pronađeno je danas poslijepodne oko 18 sati beživotno tijelo Davora Pozniaka (33) preostalog nestalog djelatnika hidroelektrane koji je stradao u strašnoj tragediji koja se dogodila nakon izbijanja požara u postrojenju

Četiri dana prošla su od katastrofe u kojoj su stradali i Ivica Zvrko koji je danas pokopan u Pridvorju, te Mato Maškarić koji će sutra biti pokopan u Smokovljanima. Ogromna tuga nadvila se nad hrvatski jug, nema čovjeka koji nije ganut tragičnim krajem i sudbinom trojice mladih djelatnika Hidroelektrane u Platu, javlja dubrovnik.net.

  • +17
U cavtatskom akvatoriju i dalje se traga za nestalim djelatnikom HE Plat Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX

U požaru koji je u četvrtak oko 9 sati buknuo u HE Plat nestala su tri radnika. Beživotno tijelo prvog pronađeno je u četvrtak oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugog oko 21,50 sati na obali mora u Cavtatu, a za trećim je pokrenuta opsežna potraga.

Odvodni tunel dva su puta pretražili ronioci, no u subotu se ipak krenulo s njegovim pražnjenjem. Taj je potez rezultirao pronalaskom tijela trećeg djelatnika HEP-a stradalog nakon požara u postrojenju hidrocentrale.

Sućut obiteljima stradalih iz HEP-a

Duboko potreseni tragedijom koja je odnijela živote trojice naših kolega, svi u Hrvatskoj elektroprivredi iskreno suosjećamo s obiteljima stradalih. Nastojat ćemo im u vremenu koje slijedi biti pomoć i oslonac, objavio je HEP na svojim internetskim stranicama.

Pritom je na iskazanom naporu u spašavanju i potrazi za nestalim radnicima zahvalio članovima kriznog stožera, pripadnicima MUP-a, vatrogasnih postrojbi, Hrvatske gorske službe spašavanja, liječničkom osoblju, radnicima HEP-a te obiteljima i rodbini stradalih i građanima dobrovoljcima. Uzroci i okolnosti tragičnog događaja bit će poznati po objavi rezultata istrage koju je provelo Županijsko državno odvjetništvo, kaže se u priopćenju HEP-a.