OD ČRNOMERCA DO DUBRAVE

U noćnoj potjeri 10 policijskih vozila lovilo dvojicu mladića

11.08.2012 u 13:31

Bionic
Reading

Policija je rano jutros u Zagrebu uhitila 17-godišnjaka s područja Koprivničko-križevačke županije i njegova prijatelja (21), koji su automobilom ukradenim u Đurđevcu bježali zagrebačkim ulicama od Črnomerca do Peščenice i Dubrave, pred policijskom potjerom u koju se uključilo desetak vozila, doznaje se u PU zagrebačkoj

Ukradeni VW Passat policajci su uočili na Zagrebačkoj ulici na Črnomercu nešto poslije četiri sata i pokušali ga zaustaviti, no vozač se velikom brzinom dao u bijeg ulicama Črnomerca, Trešnjevke, Trnja, Peščenice, Dubrave, Maksimira, Medveščaka, Centra i natrag prema zapadu, čineći pri tom niz prekršaja

Bježeći pred policijom, na križanju Vlaške i Bauerove izazvao je prometnu nesreću, u kojoj su oštećeni metalni stupići, parkirani motocikl i službeni policijski auto.

Nakon dvadesetak minuta potjere, zaustavljen je u Bolničkoj ulici u Susedgradu, a pritom je oštetio još jedan parkirani auto, zagrebačkih registarskih oznaka.

Dvojica mladića po zaustavljanju su pokušali pobjeći iz vozila, no policija ih je uhitila uz primjenu sile. U potjeri su obojica lakše ozlijeđena.