TRAGEDIJA U FRANCUSKOJ

U nesreći poljskog autobusa mrtvi i ranjeni

11.09.2012 u 13:47

Bionic
Reading

Najmanje su dvije osobe poginule, a osam ih je teško ozlijeđeno u nesreći autobusa poljskih registarskih tablica na autocesti u Francuskoj blizu grada Mulhousea, u kojemu se nalazilo 65 putnika i tri zaposlenika poljske autobusne tvrtke Albatros

'Najmanje su dvije osobe poginule u nesreći, a osam ih je teško ozlijeđeno', stoji u priopćenju francuskih vlasti.

Autobus s putnicima prevrnuo se na autocesti A36 glizu grada Mulhousea u pokrajini Alsace. Autobus je vozio na liniji Slubice (poljski grad na granici s Njemačkom) prema jugu Francuske. Krajnje odredište bila mu je Nica.

Na mjesto nesreće odmah je poslano 50 vatrogasaca i spasilaca, medicinske ekipe i dva helikoptera kako bi se zbrinuli ozlijeđeni putnici. Prema prvim informacijama test na alkohol kojemu je podvrgnut poljski vozač negativan je. Lokalni dužnosnik je kazao kako u autobusu na sreću nije bilo djece.

'Odmah nam je pružena pomoć, a spasioci su bili na mjestu nesreće za nekoliko minuta. Odmah smo dobili i liječničku pomoć', rekao je jedan od putnika dodavši kako je do nesreće došlo u trenutku kada je vozač naglo skrenuo i sletio s ceste.