VREMENSKA PROGNOZA

U nedjelju malo toplije, a idući tjedan stiže novi val hladnoće

06.01.2019 u 08:07

Bionic
Reading

U nedjelju u unutrašnjosti promjenljivo oblačno uz povremene većinom slabe oborine na granici kiše i snijega. Na Jadranu uglavnom suho i barem djelomice sunčano

Puhat će slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će sjeverozapadnjak već ujutro okretati na jaku buru koja će u drugom dijelu dana često imati olujne udare.

Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu između -1 i 4 °C. Najviša dnevna od 0 do 4, na Jadranu između 6 i 11 °C.

Prognoza vremena za 06.01.2019. Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

Na Jadranu će i u iduća dva dana biti promjenljive naoblake, u nedjelju i mjestimice malo kiše. Od utorka poslijepodne oblačnije i češće kiša, a u srijedu i obilnija. Ponovno će zapuhati jaka bura, a slabjeti će u utorak, te u srijedu okrenuti na jugo i jugozapadnjak.

U nedjelju prolazno toplije, a zatim do utorka opet niža temperatura. Na kopnu u nedjelju povremeno snijeg, susnježica, pa i kiša koja se može smrzavati na tlu. U ponedjeljak opet hladnije uz ponegdje malo snijega, a zatim manje hladno i s povremenim oborinama, osobito u srijedu.

Snijeg se pritom očekuje ponajprije u Lici i Slavoniji. Pripazite zbog moguće poledice. Sjeverni i sjeverozapadni vjetar će oslabjeti i u utorak okrenuti na južni i jugozapadni.