TERORISTI U DŽAMIJI UBILI 40 OSOBA

U napadu u Pakistanu ubijeni i visoki vojni časnici

04.12.2009 u 21:37

Bionic
Reading

U napadu terorista u džamiji blizu glavnog stožera pakistanske vojske u Rawalpindiju, u kojem je ubijeno najmanje 40 osoba, po izvješćima medija ubijeno je i više aktivnih i umirovljenih časnika vojnih i sigurnosnih službi.

Džamiju su teroristi napali tijekom molitve petkom. Bilo je više napadača, to je sigurno', rekao je vojni glasnogovornik general-bojnik Athar Abas, prenijela je agencija Reuters. Abas je rekao da je među ubijenima 'bilo djece koja su došla na molitvu s očevima, a također i starijih, umirovljenih časnika službi sigurnosti'.

'Imamo izvješća da su neki dužnosnici službi sigurnosti ubijeni i ranjeni, ali to provjeravamo', rekao je Abas i naveo da je ubijen jedna general-bojnik pakistanske vojske. Agencija DPA je izvijestila kako mediji izvješćuju da su među ubijenima u napadu militanata bila i dvojica generala. U napadu je život izgubio i jedan pukovnik dok je ranjeno nekoliko viših vojnih dužnosnika, uključujući i bivšeg zamjenika zapovjednika vojske, umirovljenog generala Muhamada Jusufa, izvijestili su lokalni mediji, prenosi dpa.

Abas je rekao da je u napadu život izgubilo 36 osoba i četvorica 'terorista'. Službe spašavanja i viši policijski dužnosnik su izvijestili da je život izgubilo 40 osoba no nije jasno uključuje li ta brojka i četvoricu militanata.

U džamiji su se eksplozivom raznijela dvojica bombaša samoubojica dok su druga dvojica militanata otvorila vatru na vjernike nakon molitve u petak. Lokalna je televizija izvijestila da su ljudi bili hladnokrvno ubijani, prenosi Reuters.