PAKISTAN

U napadu na policijsku postaju sedam mrtvih

18.04.2010 u 13:07

Bionic
Reading

U samoubilačkom napadu automobilom-bombom na policijsku postaju u gradu Kohatu na sjeverozapadu Pakistana u nedjelju je poginulo sedmero ljudi, a 26 je ranjeno, priopćila je lokalna policija

'Sedmero ljudi među kojima i jedno dijete ubijeni su, a više od 26 ih je ranjeno', kazao je Abdulah Kan, viši policijski dužnosnik u Kohatu.

Napadač je vozilom punim eksploziva udario u zid policijske stanice, rekao je zapovjednik mjesne policije, dodajući kako je u napadu uništeno i nekoliko zgrada.

Za napad nijedna skupina još nije preuzela odgovornost, ali talibanski pobunjenici proteklih su mjeseci izvršili napade na više zgrada i civilnih ciljeva kako bi se osvetili za vojnu ofenzivu protiv njihovih položaja u plemenskim područjima uz granicu s Afganistanom.

U Pakistanu je u subotu, također u gradu Kohatu, izvršen dvostruki samoubilački napad u izbjegličkom centru u kojem je ubijena najmanje 41 osoba.

Prvi napad u izbjegličkom logoru, gdje se dijelila hrana, izvršila je žena samoubojica, a nakon desetak minuta je mladić samoubojica izazvao drugu eksploziju.