pojačani nadzor

U nadzoru prometnica 4.252 prekršaja, najproblematičniji brzina, mobiteli i alkohol

20.05.2019 u 14:43

Bionic
Reading

Tijekom proteklog vikenda u akciji pojačanog nadzora vozila i vozača policajci iz svih policijskih uprava utvrdili su ukupno 4.252 prekršaja, među kojima je najviše bilo onih zbog prekoračenja brzine, nepropisnog korištenja mobitela i vožnje pod utjecajem alkohola

Za vrijeme akcije policija je zabilježila ukupno 1.878 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, a najveća prekoračena brzina izmjerena je na području PU zadarske - 240 km/h. Zabilježena su 482 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 361 prekršaj vožnje u pijanom stanju, a najveća koncentracija alkohola od 3,68 promila izmjerena je na istarskom području.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području PU splitsko-dalmatinske, njih 49, dok je najmanje utvrđeno na području PU ličko-senjske, 6 takvih prekršaja.

Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je PU zagrebačka sa 288 takvih prekršaja, dok je najmanje utvrđeno u PU šibensko-kninskoj, njih 19.

Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na području PU splitsko-dalmatinske, njih 108, dok je najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje utvrđen na području PU zagrebačke, 53 takva prekršaja.

Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama dogodila se 71 prometna nesreća s nastradalim osoboma. U dvije nesreće poginule su dvije osobe, a jedna je zadobila lakše ozljede. U ostalim nesrećama ozlijeđeno je 100 sudionika.