ČLANOVI BANDE ZETAS

U Meksiku ubijeno 19 krijumčara droge

16.09.2010 u 21:21

Bionic
Reading

Devetnaest osoba za koje se sumnja da su krijumčari droge ubijeno je u sukobu s vojskom na sjeveroistoku Meksika, nedaleko od granice s SAD-om, gdje su koncem kolovoza ubijena i 72 imigranta, priopćila je vojska u četvrtak.

Vojnici su nakon anonimne dojave poveli akciju protiv "naoružanih muškaraca u odorama koji su nadzirali kontrolnu točku na cesti, pošto su provjerom utvrdili da ne pripadaju vojsci", rekao je načelnik regionalnog stožera.

O početku pucnjave između krijumčara i vojnika na "jednoj cesti" u regiji izvijestio je u srijedu navečer pravosudni izvor, ne navodeći druge pojedinosti, osim da su ubijena osmorica muškaraca za koje se sumnja da su krijumčari.

Pucnjava je počela na kontrolnoj točki, a nastavila se malo dalje, dok su vojnici bili u potjeri za sumnjivcima u bijegu, potvrdio je vojni izvor.

Sukob se dogodio u času kada cijela zemlja slavi dvjestotu obljetnicu neovisnosti i stotu obljetnicu meksičke revolucije.

Ubijeni krijumčari nisu još identificirani, ali poznato je da banda "Zetas" postavlja slične kontrolne točke na tom području na kojemu vodi krvavi rat sa starim "Zaljevskim" kartelom za nadzor trgovine droge.

Ukupno je 28.000 ljudi ubijeno u "ratu narkokartela" u zadnje četiri godine otkako je na vlast u zemlji došao Felipe Calderon.