NESREĆE U VODI

U Međimurju utopljenik, kod Malinske nestao plivač

Bionic
Reading

Još jedan utopljenik na području Varaždinske te Međimurske županije, peti u tjedan dana

Oko 13 sati policijski službenici PU varaždinske zaprimili su dojavu da se utopila nepoznata muška osoba u Hubertovoj grabi kod derivacijskog kanala nedaleko od Preloga. U tijeku je očevid već petog utopljenika ovog tjedna na području Varaždinske i Međimurske županije, odnosno u Dravi i vodama na području tih dviju županija.

Podsjetimo, ronioci čakovečke Javne vatrogasne postrojbe izvukli su tijelo muškarca iz jezera šljunčare Ivanovec u ponedjeljak, a istog dana utopio se i 43-godišnjak u Dravi na predjelu zvanom Velika Graba kod mjesta Družbinec. Dva dana kasnije leš utopljenika pronađen je i u Muri kod Podturna, međimurskog mjesta uz hrvatsko-slovensku granicu. Nova žrtva Drave pronađena je u petak zapadno od brane Šemovec, a dravske vode odnijele su žrtvu i danas.

Jesu li posrijedi nesretni slučajevi onih koji su potražili osvježenje uslijed visokih temperatura ili nešto drugo, još nije poznato.

U moru kod Malinske nestao mlađi strani državljanin

U moru ispred gradske plaže u Malinskoj na otoku Krku nestao je strani državljanin mlađe životne dobi te je za njim pokrenuta potraga.

'Mladić je otišao plivati, no kada se izgubio iz vidokruga, član njegove obitelji u 13 sati nazvao je policiju', rekla nam je Tina Mudrovčić u PU primorsko-goranskoj. Mudrovčić dodaje da je plovilo Postaje pomorske policije odmah upućeno na teren, a u potragu se uključila i Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci. Ondje doznajemo da se radi o stranom državljaninu. Prema prvim informacijama, mladić je nestao na oko 500 metara od obale.

Dodajmo tome da djelatnici Postaje pomorske policije i Lučke kapetanije i dalje tragaju za 28-godišnjim Andrejem Kvesićem iz Dobrinja u uvali Preluk, između Rijeke i Opatije. Njemu se izgubio svaki trag 25. kolovoza, kada je oko 23 sata na neosvijetljenu pasaru, na kojoj je bio s trojicom prijatelja 500-tinjak metara od obale, naletio šestmetarski gliser.

Gliserom je upravljao 35-godišnji Damir Lazarić iz Matulja koji je odmah o nesreći obavijestio Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci. Gliseraš nije ozlijeđen, no trojica Kvesićevih prijatelja s drvene barke jesu, dvojica lakše, a 28-godišnji Miroslav Matijašević iz Viškova teško. On se još nalazi u sušačkoj bolnici.