AKCIJE U HRVATSKOJ I SLOVENIJI

U masovnim uhićenjima dilera pao i krim-policajac

29.10.2012 u 16:11

Bionic
Reading

Slovenski i hrvatski kriminalisti priveli su više osoba osumnjičenih za sudjelovanje u međunarodnoj kriminalnoj organizaciji koja se bavila drogom. Među njima je i jedan krim-policajac. Slovenska policija je privela 18, a hrvatska 15 osoba

Oko stotinu kriminalista na području Postojne, Sežane, Logatca in Ljubljane pretražuje kuće 18 osumnjičenih upletenih u kriminalnu mrežu koja se bavi preprodajom droge. Pretražuje se i 15 kuća u Hrvatskoj, navodi 24ur. Iz policijske postaje u Kopru su potvrdili da je među osumnjičenima i jedan kriminalist.

Pretrage su počele jutros, sa slovenske strane koparski kriminalisti, policajci i policija Generalne policijske uprave te Specijalizirano državno tužilaštvo Republike Slovenije, a s hrvatske strane uključena je PU Primorsko-goranska.

Hrvatska i slovenska policija u zajedničkoj akciji provode složeno kriminalističko istraživanje nad više osoba u vezi krijumčarenja droge iz Slovenije u Hrvatsku, potvrđeno je danas iz Policijske uprave primorsko-goranske koja ne navodi koliko je osoba u Hrvatskoj obuhvaćeno akcijom.

U priopćenju PU primorsko-goranske stoji da se istraga provodi u suradnji s MUP-om Republike Slovenije te u koordinaciji s Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Hrvatske i nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja javnost će biti pravovremeno obaviještena, dodaje se.