GENERAL OSTAJE U PRITVORU

U majicama s likom Mladena Kruljca došli pred sud

08.08.2011 u 13:39

Bionic
Reading

Županijski sud u Osijeku produljio mu je pritvor zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela

Kruljčevi suborci

General Mladen Kruljac i petorica osumnjičenih za 17 milijuna kuna 'teške' malverzacije sa zemljištem u Sibinju ostat će u pritvoru još dva mjeseca.

Županijski sud u Osijeku produljio im je pritvor zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela i kako ne bi utjecali na svjedoke koji još nisu ispitani. Policija, naime, još mora razgovarati s pet svjedoka.

Uz donedavnog zapovjednika kopnenih snaga Hrvatske vojske, osumnjičeni su i predsjednik županijskog HDZ-a Brodsko-posavske županije Zdravko Sočković, poduzetnik Ivan Rimac, načelnik općine Sibinj Ivica Batinić, autoprijevoznik Željko Garić te Ivan Mišković, član sibinjskog Općinskog vijeća.

Dok je osječki sud vijećao o slučaju optuženog generala ispred zgrade suda okupilo se tridesetak Kruljčevih suboraca, prijatelja te supruga s dvojicom sinova.

Stariji Kruljčev sin David samo je kratko rekao kako su stigli, 'kao prvo, dati podršku ocu, a kao drugo ratnom heroju'.

'Želim reći da moj otac nije kriv te da će pravda izići na vidjelo' – rekao je David te na novinarski upit kako mu je otac, kratko odgovorio: 'Odlično se drži, kao pravi vojnik i sportaš i to će sve na kraju biti OK'.

Ivan Obrovac, umirovljeni stožerni brigadir, rekao je da je s Kruljčevom obitelji došao 'dočekati generala koji je trebao izići iz pritvora'.

'On je za nas još uvijek častan, čestit i pošten sugrađanin te borac i general Hrvatske vojske' – poručio je Obrovac.


Sinovi generala Kruljca