TRAGEDIJA KRAJ PETRINJE

U lovu nagazio na minu i poginuo

31.01.2009 u 12:48

Bionic
Reading

Tragedija se dogodila u subotu ujutro kod mjesta Župić na području Petrinje, kada je tijekom organiziranog lova Dino Koljaja (18) slučajno ušao u minsko polje i poginuo.

Bio je član lovačkog društva Srna iz Gora, a danas je bio zadnji dan lova na fazane. Mještane Župića šokirala je tragična smrt mladića koji je stao na minu pokraj živice samo 200-njak metara od ceste

- Svi smo u šoku. Za Dina nije bilo spasa. Umro je ocu na rukama, kaže Stjepan Horvatinec, jedan od pet lovaca. Kaže kako se na kratko izdvojio iz skupine da bi otišao po fazana kojeg je netom ustrijelio. Čuo je eksploziju, a potom ugledao stup dima kako se diže iznad živice. Kada je stigao na mjesto tragedije zatekao je Dininog ocaBranka i strica Miroslava koji su mu u očaju pokušavali pomoći, ali za mladića nije bilo spasa, piše Jutarnji list.

- U listopadu prošle godine Dino je položio lovački ispit, ali nije još dobio dozvolu za držanje oružja. Išao je s nama jer je strašno volio lov i htio je ponešto naučiti, kaže Stjepan. Mještani Župića godinama obrađuju zemlju, a samo nekoliko metara od oranica u živici nalazila se mina koja je bila pogubna za mladi život. Od policije doznajemo kako se to područje vodi kao minski sumnjiva površina, međutim nigdje nismo vidjeli tablu koja na to upozorava. Stjepan ističe kako ovo nije bio prvi put da love u Župiću, te da su do sada stotinu puta prošli pokraj tog kobnog mjesta.

Dino Koljaja pohađao je Tehničku školu u Sisku, a bio je i izvrstan košarkaš KK "Petrinja" u kojem je počeo vrlo mlad trenirati košarku i prošao sve faze do ulaska u prvu momčad. Zbog tragične Dinine smrti odgođena je utakmica između KK "Petrinja" i KK "Labrada Zagreb" koja je se trebala odigrati u nedjelju navečer, a na kojoj je trebao i Dino zaigrati.