FIZIČKI OBRAČUN

U Leipzigu uhićena ekstremna ljevičarka zbog napada na ekstremne desničare

06.11.2020 u 18:08

Bionic
Reading

U Leipzigu je na nalog Glavnog državnog odvjetništva u petak uhićena jedna 25-godišnjakinja zbog pripadnosti jednoj ekstremno lijevoj organizaciji i fizičkog napada na političke protivnike

"25-godišnja njemačka državljanka Lina E. se sumnjiči da je kao pripadnica kriminalne grupe ekstremno lijeve orijentacije počinila nekoliko kaznenih djela uključujući nanošenje teških tjelesnih ozljeda, krađe, krivotvorenja isprava te povrede privatnog prostora", stoji u optužnici Glavnog državnog odvjetništva u Karlsruheu koje preuzima slučajeve kod kojih se polazi od prijetnje po ustavni poredak Njemačke.

Lini E. se predbacuje da je od 2019. pripadnica jedne militantne ekstremno lijeve skupine koja odbacuje "postojeću demokratsku državu te pravo na slobodno izražavanje".

Kao predvodnica jedne skupine od 10-15 osoba Lina E. je 2019. izvršila napad bejzbol palicama, suzavcem i "golim rukama" na posjetitelje kafića "Bull Eye" u Eisenachu koji slovi kao okupljalište pripadnika ekstremne desnice. Tom prilikom je nekoliko osoba zadobilo "teške ozlijede".

Lini E. se predbacuje da je još jednom kasnije napala vlasnika iste gostionice te da je sa svojom skupinom planirala napad na jednog poznatog ekstremnog desničara u Leipzigu.

Leipzig nakon nekoliko nasilnih prosvjeda, između ostalog i u novogodišnjoj noći, slovi kao uporište lijevo ekstremne scene.

Ured za zaštitu ustavnog poretka nedavno je upozorio na radikalizaciju ekstremne ljevice u Leipzigu koja sve češće poseže za nasilnim mjerama.