STRAŠNA NESREĆA U ENGLESKOJ

U lančanom sudaru poginulo desetak osoba

05.11.2011 u 10:48

Bionic
Reading

Još uvijek nepoznat broj osoba smrtno je stradalo a 40-ak je ozlijeđeno u lančanom sudaru koji se dogodio na autocesti M5, nedaleko od grada Tauntona u Velikoj Britaniji

U nesreći koju je glasnogovornik tamošnje lokalne policije ocijenio kao najtežu prometnu nesreću koja se ikad dogodila na tim prostorima, sudjelovalo je čak 27 vozila. Strahuje se da je poginulo najmanje deset ljudi, a deset ih ima ozljede opasne po život.

Najmanje četiri vozila, uključujući i dva kamiona, eksplodirala su i zapalila se, a neki od putnika nisu se uspjeli izvući iz gorućih vozila. Automobili i dalje gore, promet je prekinut u oba smjera, a vatrogasci i medicinsko osoblje dolaze sa svih strana zemlje.

Uzrok nesreće je nepoznat, no mogao bi biti mokri kolnici, loše vrijeme, gusta magla i kiša.

Nikada nisam vidio nešto ovako. Čuo sam eksploziju, a zatim vidio vatru. Ljudi su ležali na cesti, automobili su gorili, vatrogasci su zarobljenim ljudima govorili da ne paničare i pokušavali su im pomoći, rekao je za Sky news motociklist Paul O'Connor.

Lokalne vlasti pozvale su građane da što prije daruju krv jer se tijekom dana očekuje dolazak u bolnice velikog broja ozlijeđenih, koji se i dalje nalaze u vatrenom grotlu.

Autocesta je zatvorena u oba smjera i ostat će zatvorena oko 24 sata.