NESREĆA KOD IVANJE REKE

U lančanom sudaru jedan teže, osam lakše ozlijeđenih

16.11.2011 u 08:26

Bionic
Reading

U lančanom sudaru koji se jutros oko 7,25 sati dogodio na autocesti A3 zagrebačke zaobilaznice kod čvora Ivanja Reka u smjeru istoka, sudjelovalo je 20 osobnih automobila i četiri teretna vozila. Prema dosadašnjim informacijama jedna je osoba teško ozlijeđena, a osam lakše. U policiji još nemaju podataka gdje su ozlijeđeni hospitalizirani

Policijski očevid o uzrocima i okolnostima lančanog sudara još uvijek traje. Promet se provodi otežano jednim prometnim trakom.

'Sve se dogodilo u sekundi. Tek je 6-7 automobila u sredini ostalo neoštećeno, a tu sam se i ja zatekao. Iza mene je vozač isto uspio stati da me ne udari, ali u njega se zabio sljedeći, a potom je još netko naletio i tu je nastao još jedan težak sudar' – kazao je za Večernji list jedan od očevidaca nesreće, koji se i sam zatekao u lančanom sudaru, ali je njegovo vozilo ostalo neoštećeno.

Kaže da su nakon prvog sudara ljudi izašli iz automobila i pokušali mahanjem signalizirati vozilima koja su bila iza da stanu, a potom su i pomagali hitnoj pomoći u zbrinjavanju ozlijeđenih. Nagađa se da su uzrok sudara magla i poledica na cesti.

U sudaru je sudjelovao 20-ak osobnih vozila, tri kombija i jedan šleper. Zbog sudara je nastao veliki zastoj.