RIJEČKI SDP UDARA

'U Kosoričinoj zemlji čobana svi će relaksirano kopati po kontejnerima'

21.02.2011 u 14:08

Bionic
Reading

Nakon afere sa skrivanjem broja nezaposlenih te izjave premijerke Kosor da se u Hrvatskoj živi relaksiranije, o svemu su progovorili i riječki SDP-ovci Željko Jovanović, Slavko Linić i Luka Denona, koji su Kosor usporedili s Marijom Antoanetom

Podsjetimo, premijerka Jadranka Kosor u petak je prilikom posjeta Slavonskom Brodu ustvrdila da porast izvoza od preko 18 posto i rast trgovine na malo pokazuju da se u Hrvatskoj 'ipak živi relaksiranije'.

Tu su izjavu riječki SDP-ovci danas usporedili s onom Marije Antoanete. 'Ta je izjava na tragu one znamenite: ako nemate kruha, jedite kolače. Međutim, ova Vlada dovela je građane na rub siromaštva, i danas smo od Sanaderove zemlje znanja postali Kosoričina zemlja čobana, u kojoj će na kraju svi relaksirano kopati po kontejnerima', poručio je SDP-ov Željko Jovanović

SDP-ovci su poručili da je neznanje, nesposobnost i podkapacitiranost Vlade Jadranke Kosor dovela do 334.378 nezaposlenih, dok je Slavko Linić upozorio da bi uskoro moglo doći do poremećaja u opskrbi hranom jer ova Vlada 'nije sposobna za reforme, nije sposobna kontrolirati tržište, zbog čega su cijene goriva, brašna i šećera u stalnom rastu'.

Iako SDP često poziva na ostavku Vlade, neće kao stranka podržati sutrašnji prosvjed na Markovom trgu. 'SDP podupire rad civilnog društva, ali ulica nije mjesto gdje treba doći do promjena. Naravno, to ne znači da poneki SDP-ovac neće pojedinačno biti prisutan pred Banskim dvorima, ali vlast treba promijeniti mirno, na izborima', poručili su SDP-ovci.