MARDI GRAS PARADA

U karnevalskoj povorci šest nastrijeljenih osoba

25.02.2009 u 07:10

Bionic
Reading

Karnevalska povorka na fašnički utorak u New Orleansu, glasovita 'Mardi Gras parada' pretvorila se u kaos kada je u iznenadnoj pucnjavi nastrijeljeno šest osoba, uključujući i jedno dijete, izvijestile su američke TV mreže

Dijete nije teže ranjeno, a dvojica osumnjičenih u dobi od 18 i 20 godina su u pritvoru, objavila je policija. Za sada nije jasno je li se radilo o namjernoj ili nasumičnoj pucnjavi.

Pucnjava se dogodila u Garden District-u New Orleansa oko 13:40 sati, nakon što je završena posljednja tzv. Rex parada na proslavi 'Mardi Gras' - odnosno 'Mrsnog Utorka' ili Mesopusta, Fašnika.

"Zvučalo je kao pucnjava vatrometa. Svi su se okamenili, bacili se na tlo, a povorka je stala", izjavila je za CBS News, Toni Labat (29) koja je na paradu dovela svoje dvoje male djece.

Kazala je kako je vidjela jednog ranjenog muškarca koji se bacio na pod vičući da treba pomoć i drugoga, koji je krvario na usta.

Glasnogovornik policije Bob Young rekao je da su žrtve prebačene u lokalne bolnice te da je dijete samo okrznuto metkom. Za sada nema izviješća je li netko od ranjenih preminuo ili je u životnoj opasnosti.