RASIPANJE SREDSTAVA

U Karlovcu imaju za reflektore, ali ne za vrtiće ili kino

28.07.2012 u 19:24

Bionic
Reading

Repovi propalog projekta prvoligaškog Nogometnog kluba Karlovac i dalje se osjećaju na gradskom proračunu. Tako će gradski vijećnici u ponedjeljak raspravljati o prijedlogu drugog ovogodišnjeg rebalansa, po kojem će proračun Grada biti uvećan za 4,77 milijuna kuna

Od tog iznosa, Karlovačkoj sportskoj zajednici namijenjeno je za otkup reflektora na nogometnom stadionu Branko Čavlović-Čavlek 4,600.000 kuna. U isto vrijeme se 725.000 kuna odbija za korištenje i održavanje sportskih objekata.

‘Na to smo se odlučili jer ostali klubovi negoduju zbog kredita NK Karlovca. Time ćemo osigurati više sredstava za sve. Otplatom cjelokupnog kredita uštedjet ćemo i 975.000 kuna na troškovima kamata, čime će se otvoriti mogućnosti za otplatu drugog kredita NK Karlovca, koji iznosi 600.000 kuna. Uz to moguće je i usklađenje u vlasničkim knjigama’, objašnjava gradonačelnik Damir Jelić prijedlog rebalansa.

Podsjetimo da je 2009. godine NK Karlovac podigao kredit za kupnju reflektora, jer je to bio preduvjet za nastup u 1. HNL. Za to je izdvojeno oko sedam milijuna kuna, a jamac za kredit je KSZ, čija će skupština također u ponedjeljak održati sjednicu s tim u vezi. Gradski vijećnik i sportski djelatnik Antun Purgar pozdravlja otkup reflektora.

‘Ako se radi o zaštiti infrastrukture, to je u potpunosti opravdano’, smatra Purgar.

Stadion je vlasništvo Grada, ali reflektori su vlasništvo kluba.

Ima za klub, ali ne za kino

‘Sad je logika da Grad postane vlasnik reflektora, prije nego što netko kupi klub, a samim time i ta rasvjetna tijela. Cijelo vrijeme Grad nema novaca, a godinu završe s 19,000.000 kuna na žiro-računu. No, zanimljivo je da uvijek ima sredstava za nogomet, za NK Titanik i propale gradske tvrtke poput Toplane, ali nema za kupovinu kina Edison na javnoj dražbi, a za vrtiće se mora dobro potruditi da se iznađu’, kritizira Benčić.