covid-19

U Karlovačkoj županiji osniva se karantena za sustav socijalne skrbi

10.10.2020 u 14:48

Bionic
Reading

U Karlovačkoj županiji je 18 novooboljelih i traje epidemiološka obrada, priopćio je u subotu Stožer Civilne zaštite, a načelnica Stožera Vesna Hajsan Dolinar najavila je formiranje karantene za moguće nove slučajeve covidne infekcije u ustanovama socijalne skrbi

Načelnica Stožera Vesna Hajsan Dolinar rekla je Hini da situacija u cijeloj Hrvatskoj nije dobra, da je sve veća potreba za bolničkim krevetima, te su članovi Stožera bili danas u Zorkovcu kod Ozlja da bi razgledali tamošnji bivši objekt socijalne skrbi i utvrdili je li prikladan za karantenu i to za izmještanje zaraženih osoba iz ustanova socijalne skrbi.

“Za sada još nema potrebe za tim, ali želimo za moguću potrebu biti spremni. Sutra slijedi tehnički pregled zgrade u Zorkovcu, da bi se utvrdilo postoje li tamo minimalni tehnički uvjeti za karantenu”, rekla je Hajsan Dolinar i naglasila da će se obići još neke lokacije s istim ciljem.

Danas su na sjednici Stožera CZ Karlovačke županije bili i predstavnici zdravstvenih ustanova, te je Hajsan Dolinar rekla da su dogovorili kako pomoći Domu u Vivodini da funkcionira za preostale nezaražene štićenike.

Danas slijedi premještaj deset zaraženih korisnika tog Doma iz karlovačke u ogulinsku bolnicu i to onih koji nisu razvili simptome bolesti. To se čini s ciljem da Infektivni odjel u karlovačkoj Općoj bolnici ostane dostupan oboljelima od covidne infekcije sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Među 18 novozaraženih dvoje je iz Doma u Vivodini, 12 je iz Karlovca, dvoje iz Duga Rese i po jedna osoba iz Slunja i Ogulina.

Ukupno su do sada u Karlovačkoj županiji oboljele 462 osobe.