U BLIZINI UDINA

U Italiji uhićen Hrvat osumnjičen za ubojstvo beskućnika

19.01.2012 u 14:25

Bionic
Reading

Talijanska policija je u mjestu Cervignano del Friuli u blizini Udina privela jednog hrvatskog državljanina kojeg se povezuje s ubojstvom koje se dogodilo u srijedu u Paviji, izvijestila je u četvrtak agencija ANSA

Muškarac je u trenutku uhićenja još uvijek na sebi imao okrvavljenu odjeću, izvijestila je ANSA i navela da se, koliko je bilo moguće doznati, radi o ubojici Poljaka Sebastiana Zbiniewa, ubijenog u srijedu u Paviji na obalama rijeke Ticina.

Muškarac je, doznaje se, pokušavao vlakom stići u Sloveniju i nastaviti put prema Hrvatskoj.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je u razgovoru za tportal kazalo kako je kontaktiralo hrvatski konzulat u Italiji, ali zasad još nema nikakvih informacija. Sa Zrinjevca poručuju i da je upitno hoće li osumnjičenik uopće zatražiti konzularnu pomoć.

Agencija VLM piše kako je talijanska policija izvijestila kako su blizu Udina uhitili hrvatskog državljanina, kojeg sumnjiče za ubojstvo Poljaka Sebastiana Zbiniewa u Paviji u srijedu. Istragu ubojstva vode službenici iz Pavije, a kazali su kako su vjerojatno žrtva i ubojica beskućnici.

Corriere della sera javlja kako je tijelo muškarca pronašao stanovnik dok je šetao psa. Dodaje i da je ubojica u trenutku uhićenja još imao okrvavljenu odjeću. Navodno je vlakom namjeravao pobjeći u Sloveniju, odakle bi nastavio prema Hrvatskoj.

Više informacija će se znati nakon ispitivanja i nakon što obave obdukciju na tijelu ubijenog muškarca. Za sada se zna da je ubojica muškarca pretukao te ga je nekoliko puta udario i kamenom. Identificirali su ga prema tetovaži ispod vrata, piše BlitzQuotidiano.