POSLJEDNJI PODACI

U Italiji koronavirusom zaraženo 1.128 ljudi, raste broj žrtava u Europi i svijetu

29.02.2020 u 19:40

Bionic
Reading

Italija je potvrdila da je broj zaraženih osoba u cijeloj zemlji premašio tisuću, prenose u subotu novinske agencije i donose podatke o novozaraženima u Europi, odnosno u svijetu.

Još osam osoba umrlo je od posljedica zaraze koronavirusom, objavila je talijanska Agencija za civilnu zaštitu u subotu čime je ukupan broj žrtava narastao na 29.

Ukupan broj pozitivnih na virus Covid-19 narastao je za 240 u zadnja 24 sata, prenosi Reuters.

Voditelj agencije za civilnu zaštitu rekao je da je broj potvrđenih slučajeva zaraze narastao u Italiji na 1.128 i uključuje 50 osoba koje su se oporavile te 29 umrlih.

Kina, u kojoj je zaraza izbila u prosincu, bilježi pad zaraze. Od petka u 18 sati do subote u 18 sati registrirano je 427 novih slučajeva zaraze i 47 umrlih. U Kini je ukupno zabilježen 79.251 slučaj zaraze, a od tog broja umrlo je 2.835 osoba.

Islamska Republika Iran ima potvrđen najveći broj umrlih izvan Kine, ukupno 43, a broj zaraženih narastao je na 593, objavilo je iransko ministarstvo zdravstva i pozvalo ljude da ostanu u svojim domovima, prenosi Reuters.

Južna Koreja također se bori s velikim brojem zaraženih, 813 novih slučajeva zabilježeno je čime je ukupan broj dosegnuo 3.150, a umrlih je 17.

U Japanu je zaraženo više od 700 slučajeva, a riječ je o putnicima na kruzeru Diamond Princess koji je dugo vremena bio na pristaništu u Yokohami.

  • +5
Kruzer Diamond Princess u Japanu Izvor: EPA / Autor: FRANCK ROBICHON

U Norveškoj je broj zaraženih osoba narastao na ukupno 15, prenosi agencija dpa dodajući da se broj povećao nakon što je zaraza dijagnosticirana u tri djelatnika Sveučilišne bolnice u Oslu, a još četiri nova slučaja registrirana su u gradu Bergenu.

Francuska je u subotu zabranila javna okupljanja koja bi premašila 5.000 ljudi, te je prijavila 16 novih slučaja zaraze čime je ukupno potvrđeno 73 zaraženih od kojih su dvije osobe umrle.

Broj zaraženih u Velikoj Britaniji narastao je na 23, a jedna je osoba umrla pošto se zarazila na kruzeru u Yokohami.

Ekvador je u subotu potvrdio prvi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o starijoj ženi koja se u svoju domovinu vratila iz Španjolske izravnim letom iz Madrida. "Pacijentica je na intenzivnom odjelu", rekla je ministrica zdravstva Catalina Andramuno, prenosi Reuters.

  • +13
Koronavirus Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK

Brazil je ranije ovaj tjedan potvrdio svoj prvi slučaj i to je bio prvi potvrđeni slučaj zaraze koronavirusom u Latinskoj Americi.

Osim u Ekvadoru, prvi slučaj zaraze potvrđen je i u Kataru.

Pakistan je potvrdio dva nova slučaja zaraze u subotu, čime je ukupan broj pozitivnih na koronavirus od srijede narastao na četiri. Ministarstvo nije objavilo u kojim je gradovima dijagnosticirana zaraza.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije koji se stalno nadopunjuju, koronavirusom je zaraženo 85.919. Kako prenosi agencija France presse umrla je dosad 2.941 osoba u 61 državi i teritoriju.