sedmodnevni odmor

U Hrvatsku je stigao fotoreporter koji je imao 'bliski' susret s Vatrenima

31.08.2018 u 15:08

Bionic
Reading

Danas je u Zagreb sa svojom obitelji stigao Yuri Cortez, fotoreporter Angence France-Pressa (AFP), koji je nakon utakmice Hrvatske i Engleske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji postao poznat u cijelom svijetu

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) pozvala ga je na sedmodnevni odmor u Hrvatskoj, koji bi trebao započeti u Zagrebu uz razgledavanje kontinentalne Hrvatske, a zatim slijede obala i otoci. Također, u Opatiji, 5. rujna sastat će se s predstavnicima HTZ-a, Ministarstva turizma i Hrvatskog nogometnog saveza, kako su bili izvijestili iz Glavnog ureda HTZ-a.

'Poziv ovakve vrste se ne odbija. Bit će mi čast doći u Hrvatsku. Nakon utakmice s Englezima i slavlja s hrvatskim igračima osjećam povezanost s vašom zemljom za koju sam zdušno navijao u finalu', rekao je Cortez u telefonskom razgovoru s HTZ-om, kada su ga pozvali u Hrvatsku.

Podsjetimo, nakon pogotka Marija Mandžukića, nogometaši su se okupili u kutu igrališta gdje se nalazio Cortez, od velikog uzbuđenja popadali su jedan po drugome, pa su tako svi zajedno pali na fotoreportera. Cortez se vrlo dobro snašao te je nastavio fotografirati igrače tijekom njihovog slavlja, koji su mu kasnije ispričali i pomogli mu da ustane. Tako je postao poznat diljem svijeta.

Yuri Cortez (53) voditelj je meksičkog dopisništva AFP-a, treće najveće novinske agencije na svijetu, a osim sportskih natjecanja u svojoj karijeri fotografirao je i prirodne katastrofe, humanitarne krize, te scene ratišta diljem svijeta.

  • +9
Stigao fotoreporter AFP-a Yuri Cortez kojeg su Vatreni u slavlju oborili Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL