PAVLE KALINIĆ:

'U HEP-u rade alkoholičari!'

09.09.2010 u 13:32

Bionic
Reading

'Imamo anonimne dojave od ljudi koji rade u HEP-u da u toj tvrtki rade osobe koje imaju problema s alkoholom', rekao je u četvrtak Pavle Kalinić, šef gradskog Ureda za upravljanje hitnim situacijama, ogorčen time što HEP o jučerašnjoj nesreći u kojoj je ozlijeđen djelatnik te tvrtke, a dio grada ostao bez struje, nije obavijestio njegov ured niti službu 112, što je prema zakonu trebao napraviti

Podsjetimo, u srijedu je u elektrani-toplani u Zagorskoj ulici u Zagrebu zbog kratkog spoja ozlijeđen radnik HEP-a, a dio grada ostao je bez struje i tople vode. Nadležne službe za nesreću su doznale tek nakon što je Hitna pomoć nazvala policiju. Iz HEP-a su također rekli da je radnik lakše ozlijeđen, dok iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama navode da je riječ o težim ozljedama.

Osim anonimnih dojava o alkoholizmu u HEP-u, Kalinić kaže kako je problem jer se u takvim velikim tvrtkama zapošljavalo politički podobne nauštrb stručnih ljudi. 'Direktori kakvih tvrtki nisu dobili posao jer su dobri, lijepi i pametni', kaže Kalinić.

Na novinarsko pitanje je li HEP, tj. podružnica elektrana-toplana čiji je direktor Mladen Beljo pokušala zataškati jučerašnju nesreću, Kalinić je rekao da sva velika poduzeća žele zaštititi svoju poziciju i ustvrdio da je glavni problem što se u takvim tvrtkama ne radi.

Kalinić je spomenuo da ovo nije jedini incident za vrijeme Beljinog mandata. Naime, prije dvije godine procurio je magistralni vod i cijeli zapadni dio Zagreba bio je bez vode i struje. Beljo ni tada nije obavijestio nadležne službe.

HEP-ovo postrojenje u Zagorskoj u kojem se u srijedu dogodila nesreća