NEMA KRUHA BEZ POLITIKE

U HDZ se učlanilo 1.500 Splićana

12.01.2009 u 21:04

Bionic
Reading

U splitski Gradski odbor HDZ-a u posljednjih godinu dana pristupilo je 1.500 novih članova, što je znak da raste povjerenje Splićana u tu stranku, izjavila je predsjednica splitskog HDZ-a Željana Kalaš na konferenciji za novinare u povodu proslave 19. obljetnice utemeljenja HDZ-a u Splitu

Najavila je da će se u povodu 19. obljetnice postojanja splitskog Gradskog odbora HDZ-a u subotu, 17. siječnja, održati svečana sjednica splitskog HDZ-a na kojoj će, kako je rekla, nazočiti i predsjednik stranke dr. Ivo Sanader.

Splitski gradonačelnik Ivan Kuret, koji je iz redova HDZ-a, rekao je kako Gradsko poglavarstvo posebice vodi računa o tzv. "gradskoj diplomaciji" , odnosno o međunarodnom pozicioniranju Splita.

Dodao je kako se nema razloga uspoređivati Zagreb i Split jer je Zagreb kontinentalni grad i ima svoje smjernice razvitka, a Split je sredozemni grad i ima ambicija postati svojevrsno središte Sredozemlja. Kuret je također podsjetio kako je Split član Strasburškog kluba, koji je utemeljen 2003. godine, a zauzima se za razmjenu iskustava gradova te za jačanje lokalne demokracije, odnosno učinkovitije upravljanje gradom uz sudjelovanje građana u odlučivanju.