VREMENSKE NEPOGODE

U Gorskom kotaru mećava, u Rijeci bura od 150 km/h

08.12.2012 u 13:52

Bionic
Reading

Snijeg i led okovali su Rijeku, riječko zaleđe - Bakar, Klanu, Matulje, Kastav, Opatiju, Lovran, Mošćeničku Dragu, ali i otoke Krk i Cres. Nešto prije 12 sati, za sav promet zatvoren je Krčki most

Prometovati se ne može ni na cestama između čvorova Čavle i Kikovica, Delnice - Gornje Jelenje - Kikovica te Gornje Jelenje - Oštrovica - Mejaa riječkom obilaznicom, koja je jutros bila zatvorena, trenutačno se prometuje nesmetano.

Zbog zimskih uvjeta, samo osobna vozila smiju prometovati autocestom A1 Sveti Rok - Maslenica, A6 Rijeka - Zagreb između Kikovice i Delnica te Jadranskom magistralom između Senja i Svete Marije Magdalene.

U Gorskom kotaru mećava ne jenjava. U Begovom Radolju ima metar snijega, a u Rijeci je palo oko pet centimetara, no zbog niskih temperatura zaledilo je, što je uzrokovalo poteškoće u prometu.

Zbog jake bure koja puše i do 150 kilometara na sat, zatvoren je Krčki most, a u prekidu su i katamaranske linije na riječkom području; trajekti voze samo na linijama Valbiska - Merag te Stinica - Mišnjak.